miercuri, iulie 17, 2013

Ciorba de agrise



Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 150 grame agrise, 3 pulpe de pui, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 30-40 grame orez, 1 galbenus de ou, 100 ml smantana, sare, patrunjel verde, 2 l apa.
Mod de preparare: carnea se pune la fiert in 2 l apa rece, dupa ce incepe sa fiarba se aduna spuma, se adauga ceapa taiata marunt si fierbem cam 30 minute. Se adauga morcovii si patrunjelul razuite pe razatoarea cu gauri mari. Tot acum se pune orezul curatat, spalat si scurs de apa, agrisele curatate de codite si spalate. Se fierbe ciorba alte 30 minute si se completeaza cu apa daca scade. Cand ciorba este prea deasa sau prea acra, se mai adauga putina apa si 1 lingurita de zahar.  Se potriveste gustul de sare, se mai clocoteste ciorba 1 minut si se stinge focul. Se drege ciorba cu galbenusul de ou si smantana. Patrunjelul tocat marunt se presara peste ciorba din oala. Aceasta ciorba este tare gustoasa cu carne afumata, insa atunci prepararea ei dureaza mai  mult, pana fierbe afumatura.

luni, iulie 15, 2013

Salata de castraveti cu strugurei



Timp de preparare: 10 minute
Ingrediente: cantitatea nu este stas, fiecare gospodina pregateste salata de castraveti in functie de numarul membrilor familiei sale. Ceea ce este inedit la aceasta salata simpla: boabele de strugurei (asa se numesc coacazele rosii la noi, pe valea Tarnavei Mici). Adaosul de bobite de strugurei, face salata mai gustoasa si aspectuoasa.
Aveti nevoie de castraveti proaspeti, sare, otet, ceapa, cimbru, strugurei (coacaze rosii).
Mod de preparare: se curata castravetii, ceapa, se spala apoi. Spalam bobitele de strugurei. Taiem castravetii rondele subtiri, ii punem intr-o salatiera, taiem si ceapa pestisori, foarte subtire, potrivim de sare, otet, apoi adugam cimbru proaspat sau uscat. Amestecam salata cu grija, adaugam bobitele de strugurei  pentru aspect dar si pentru gust. Este o salata potrivita la fripturi, snitele, tocanite.