9 oct. 2012

Picarella

 Pasta aceasta de legume, mie imi place mult cu afumatura. Cel mai tare imi place cu slanina afumata. Picarella este piscacioasa, ideala pentru cei ce adora picanteriile. Daca aveti rabdarea sa pregatiti ingredientele care va iau 30 de minute din viata, sunteti ca si gata cu treaba, nesocotind timpul necesar spalarii celor 5 borcanele care se spala cat ai zice peste, se sterilizeza in cuptor 10 minute, ca mai apoi sa le umpleti cu picarella.  Cel mai mult dureaza procesarea termica a pastei, sa tot fie 45-50 de minute. Asadar, sa va fac cunoscuta reteta:
Timp de preparare: 1 ora si 25 minute.
Ingrediente: 14 gogosari rosii, 9 ardei iuti, 9 cepe rosii (eu am avut in camara mai multe cepe albe decat rosii, asa ca am folosit ce am avut), 1 radacina de telina de marimea unui mar mare, 1 radacina patrunjel, 1/4 litru otet pt muraturi (250 ml), 1/4 litru bulion, 1 cana zahar(cam 200 g), sare pt muraturi dupa gust (eu am pus fix 2 lingurite).
Mod de preparare: legumele curatate, spalate, se dau prin masina de carne, se pun la fiert cu otetul, bulionul, zaharul, sarea si se fierb 45 minute la foc domol, amestecand din cand in cand. Turnati picarella in borcane cu capace, spalate, sterilizate in cuptor. Capaciti borcanel, apoi le tineti la dunst uscat sub o patura groasa, pana a doua zi, cand le asezati intr-o tava pt cuptor, in care ati pus un prosop de bucatarie, adaugati apa in tava si dati tava la cuptorul preincalzit, vreme de 30-45 minute. Stingeti focul cuptorului si lasati borcanele sa se raceasca in cuptor, apoi le depozitati in camara.

30 comentarii:

Paula Gafitescu spunea...

Pasta asta ar fi numai buna penru mine ca si eu sunt adepta picanteriilor!

Roxana spunea...

Delicioasa trebuie sa fie! Felicitari pentru toate bunatatile pe care le impartasiti cu noi! :)

Adela Zilahi spunea...

Imi place cum arata! Si imi place ca e picanta, ador mancarurile picante!! O saptamana minunata! Pupici!

maria elena spunea...

Paula: ma bucur ca iti place.

maria elena spunea...

Roxana: este tare buna, multumesc pt aprecieri.

maria elena spunea...

Adela: multumesc de vizita si aprecieri, pup si eu. Sa ai si tu o saptamana frumoasa si bogata in realizari.

Marius spunea...

Sunt fan mancarurilor sarate, trebuie sa incerc si eu asa ceva, multumesc

mircea spunea...

Trebuie sa fie tare delicioasa,tinand cont de reteta,dar, neaparat,vreau sa te felicit pentru poze.Iti fac o pofta nebuna.

Claudiu spunea...

Arata intr-un mare fel, cu siguranta am sa incerc reteta!

maria elena spunea...

Marius: nu gustul sarat predomina, ci acela picant. Spor la gatit, multumesc de vizita.

maria elena spunea...

mircea: multumesc de aprecieri si de vizita.

maria elena spunea...

Claudiu: multumesc pt aprecieri, ma bucur ca iti place reteta, spor la bucatarit.

truedelights spunea...

Superba mancare, mai ales ca are si afumatura. Esti o super gospodina, draga mea! cred ca ai camara plina deja! :) Te pup!

maria elena spunea...


truedelights: Flori draga mea, iti multumesc mult de vizita, sunt tare bucuroasa ca ai poposit pe blogul meu. Multumesc frumos de aprecieri, te pup dulce.

Stef spunea...

Recomand aceasta reteta pentru cei care adora mancarea picanta.

mg stone spunea...

Ce bine arata. Sa avem pofta, dupa ce avem un pic de rabdare cu pregatitul.

pop ionut spunea...

Foarte gustos imi place foarte mult . Am incercat si eu merita !

Ioana spunea...

As mintii daca as spune ca nu este buna! Mama o pregateste intr-un fel asemanator si rezultatele sunt pe masura! O zi buna.

Iuliu spunea...

Hmmm ce gustoasa pare.. desi n-am incercat niciodata! Picarella e mancare italieneasca?

Irina spunea...

Am fucut paste cu acest sos si au iesit super. Multumesc pentru retata.

Adelina spunea...

Sunt o mare fana a mancarurilor picante si pasta asta pare a fi perfecta. Trebuie neaparat incercata.

Sabrina spunea...

Pentru aventurieri, pot marii doza de ardei iute, nu vor regreta.

bike spunea...

Arata foarte bine Picarella, nici nu stiam ca exista asa ceva, trebuie sa incerc si eu.

Larisa spunea...

Este o mancare perfecta, cei care prefera mancarea picanta nu pot decat sa o adore.

Aida spunea...

Se poate face ceva pentru o suplimentare a gustului picant? Ce ma sfatuiti sa adaug?

Ancuta spunea...

@ Aida: Chilli ar trebui sa dea roade :)

Marius M spunea...

Am pregatit aceasta retata acasa si mancarea a iesit foarte gustoasa. Recomand

Sagex spunea...

Chiar am devenit curios, in weekend am sa incerc sa prepar aceasta reteta.

Cristi spunea...

Arata delicios

Anonim spunea...

Am trecut la prepararea ei...Sunt convins ca va fi f. buna.