marți, septembrie 20, 2011

Pasta din gogosari

Acum in sezonul conservelor, mi-au ramas gogosari pe care i-am transformat in pasta. Aceasta pasta o voi folosi la iarna la tocanite sau ciorbe.
Timp de preparare: aprox. 1 ora.
Ingrediente: gogosari curatati de seminte(eu am avut cam 800 grame), 1 lingurita sare pt conserve.
Mod de preparare: gogosarii spalati se curata de samburi, se taie cubulete, se adauga sarea, se dau deoparte vreo 10 minute sa-si lase putina zeama, apoi ii punem la fiert la foc domol pana se inmoaie bine si scade apa pe care o lasa. Dupa ce au fiert, ii zdrobim cu robotul vertical, ii punem iar la fiert la foc mic pana obtinem o pasta de consistenta dorita, care se toarna in borcan cu capac filetat bine spalat si sterilizat. Acoperiti borcanul de conserva cu o paturica groasa pana a doua zi cand se poate depozita in camara. Pt ca sunt multumita de felul cum arata aceasta pasta, voi prepara dintro cantitate mai mare. Mentionez ca nu am adaugat conservant. Din 800 g gogosari mi-a iesit un borcan de 300 grame.

11 comments:

Adela Zilahi spunea...

O bunatate de pasta, si eu fac dar cu ardei si nu pasez asa fin, este excelenta, pe timp de iarna nu-mi lipseste din mancaruri! Pupicei si o seara placuta!

TeoBucatar spunea...

Am auzit de pasta asta dar nu am reusit sa fac niciodata!Tare buna ar fi,in special ca imi place sa folosesc boia la multe mancaruri si ar inlocui-o cu succes!

maria elena spunea...

Adela, asa este numai buna pe timp de iarna si nelipsita. Pupici si de la mine!

maria elena spunea...

TeoBucatar, chiar da o culoare frumoasa mancarurilor, multumesc de vizita.

Haine Online spunea...

Anu acesta a incercato si mama.A iesit identic cu a ta la culoare.E foarte incantata de ea.

maria elena spunea...

Haine Online@: sa sti ca sunt bucuroasa daca mama ta a incercat reteta mea de pasta de gogosari.

Filmare nunta spunea...

Multumim pentru reteta:D

Lubita Iancu spunea...

Si eu fac pasta de ardei kapia,sunt mai subtiri si mai putin zemosi,dar ii dau prin masina de tocat carne cu sita cu ochiuri mici,pentru ca-mi place sa se vada in mancare,mai ales cand pun in umplutura pentru sarmalute;te pupic!!

Mari spunea...

Si eu vreau sa o incerc! Mai8 astept un pic gogosari mai multi la piata!

Anonim spunea...

Interesante retete,dar ce spuneti de aceasta? Caliti ardeii sau gogosarii in ulei pina se inmoaie apoi trecetii prin masina de rosii,se pune sare si se fierb pina scade,putin conservant si la dunst.Pofta buna.

nouatigaraelectronica spunea...

Merge la fix dupa o noapte pierduta...mai ales daca a fost si alcool in meniu :))

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita