11 sept. 2011

Friptura de miel cu zarzavat

Timp de preparare: 2 ore.  
Ingrediente: pulpa de miel, coaste, 4 sau 5 rosii coapte, 1 ardei gras, 1 gogosar, 1 catel mare de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura leustean verde, 4 lingurite piper, 1 lingurita boia de ardei dulce, sare dupa gust, 2 lingurite cimbru uscat, 2 lingurite ienibahar, 100 ml ulei, 200 ml vin alb, apa.
Mod de preparare: carnea de miel se spala bine, se aseaza in tava rezistenta pt cuptor, se pudreaza cu sare, piper, boia, ienibahar, cimbru, se adauga cateva crengute de verdeata (pastrati cate o crenguta de patrunjel si leustean verde pt presarat pe fripura la gata), usturoiul taiat bucatele, rosiile taiate felii, la fel ardeiul si gogosarul (fara cotor si samburi), adaugam apa, uleiul, acoperim cu folie si dam tava la cuptorul preincalzit pt 1 ora, dupa care, intoarcem fripura pe cealalta parte, stropim cu vin si mai lasam la cuptor 1 ora. Cu 10 minute inainte de a scoate friptura, indepartati folia si pulpa de miel se va rumeni usor. Cine se teme de efectele nocive ale staniolului, poate folosi hartie de copt la acoperitul tavii. Inainte de servire se presara verdeata tocata. Se serveste cu salata de sfecla rosie!

18 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Nu am mult de cand am facut miel dar mi-ai facut o pofta teribila !Pupici si o seara buna!

maria elena spunea...

De data asta a fost foarte gustos, mai gustos ca la Pasti. Pupici, seara frumoasa!

Daniela spunea...

Cred ca dupa sarbatorile de paste, am mai facut o data miel, iar fripturica din imagine cu atitea condimente (a se citi zarzavaturi), sigur e delicioasa... Pupici !!!

allblogs spunea...

Salut,

Ne face placere sa te invitam sa te inscrii in revista blogurilor pe http://www.allblogs.ro .

Beneficiezi de promovare gratuita a blogului prin inscrierea in http://www.allblogs.ro, care are un numar mare de indexari, impartite pe categorii, ajuta la cresterea popularitatii web a blogului in algoritmii de calcul al motoarelor de cautare. Blogul devine mai popular prin afisarea de linkuri catre acesta, afisarile atragand vizitatori targhetati.
Cu cat exista mai multe linkuri catre un web site, cu atat importanta web siteului este mai mare in "opinia" motoarelor de cautare.

Numai bine,
echipa allblogs.ro

Sidy spunea...

Arata minunat mielutul tau si sunt convinsa ca a fost mai...gustos ca la Paste...
Dar unde ai gasit tu miel, acum???
Te tzuc Lenutico !

maria elena spunea...

Daniela@: asa a fost, pupici.

maria elena spunea...

Sidy@: am avut in congelator ultima parte din miel, trebuia sa golesc sa fac loc vinetelor. Te tzuc si eu.

Lulu spunea...

Super delicios;sunt nebuna dupa miel

sarah spunea...

foarte faina reteta.am notat-o si sper sa o prestez curand.o seara minunata!

maria elena spunea...

Lulu@: multumesc de aprecieri.

maria elena spunea...

Sarah@: sunt incantata ca iti place reteta, la fel si pt tine.

Televizoare 3D spunea...

Nu prea am ocazia sa manc friptura de miel.Deoarece mama ii este mila sa-l pregateasca:(.Si eu nu sunt cel mai bun bucatar.Frumos oricum!

slash spunea...

pofta buna tuturor !!!

Haine Online spunea...

O mancare numai buna pentru gurmanzii adica pentru mine.Arata incredibil ii si simt mirosu.

maria elena spunea...

Televizoare 3D, multumesc de vizita si de aprecieri.

maria elena spunea...

slash@: multumim!

maria elena spunea...

Haine Online@: a fost delicioasa.

Plan de afaceri spunea...

ce bine arata :X felicitari !! :D Sunt sigura ca a iesit minunata :D