13 iun. 2011

Zama de salata, loboda rosie, fasole si paparaie


Bunica mea, mama Sofia, bunica dinspre mama, care-mi era tare draga, gatea aceasta ciorba primavara,  insa fara fasole. In copilarie imi placea sa o mananc pt culoarea pe care i-o dadea loboda rosie. Imi place gustul lobodei si primavara-vara, o folosesc des la ciorbe si salate, alaturi de alte ingrediente. Cine vrea sa stie reteta de zama, o poate citi in randurile urmatoare:
Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente: 1 capatana de salata verde, frunze de ceapa verde, 1 mana buna de loboda rosie, 2 oua si putin ulei pt paparada ( adica ompleta de pe Taranva Mica), 1 cutie fasole rosie, sare, otet de mere, 1 legatura marar verde si leustean verde, 2 sau 3 catei de usturoi.
Mod de preparare: intro oala de 3 litri calim 1 mana de frunze de ceapa, stingem cu 2 litri de apa. Cand fierbe apa, adaugam salata spalata si paparada din 2 oua pregatita separat intro tigaie. Fierbem  ciorba vreo 10 minute, adaugam loboda rosie spalata, lasam la fiert cam 5 minute pt ca loboda fierbe repede, adaugam conserva de fasole rosie. Potrivim gustul ciorbei cu sare si otet dupa bunul plac, lasam ciorba sa clocoteasca 1 minut apoi stingem focul. Adaugam usturoiul zdrobit si verdeata tocata marunt. Se poate servi cu mamaliga, cine doreste poate adauga in farfurie smantana. E foarte buna cu un ardei iute.


7 comentarii:

pansy spunea...

interesanta combinatia !iaurtul amestecat cu vreo 2 catei de usturoi,peste ce ai pus tu in ciorba,cred ca se potriveste perfect ,pentru dres.

Malvina spunea...

Nu am mancat niciodata ciorba de loboda cu omleta, dar suna interesant.

maria elena spunea...

Pansy draguto, multam de idee, te pup.

maria elena spunea...

Malvina, ca sa fie mai consistenta ciorba, se adauga paparaia, sau paparada, cum zicem noi ardelenii, omleta din alte zone ale tarii. Multumesc de vizita.

Electronice Online spunea...

Arata chiar bine.Na-m stiut ca paparaia inseamna defapt omleta.Pare a fii ceva usor de digerat.Multumesc de reteta!

maria elena spunea...

da, este omleta, insa la mine in Ardeal noi ii zicem paparaie, sau paparada.

Haine Online spunea...

Nam mai mancat asa ceva pana acuma trebe incercata.