vineri, aprilie 29, 2011

Rulada de biscuiti cu nuca de cocos


Aceasta reteta simpla dar tare gustoasa si aspectoasa, se poate prepara  mai ales in zilele toride de vara, pt ca nu trebuie sa folositi aragazul.
Timp de preparare: 45 minute.
Ingrediente pt foi: 500 g biscuiti, 2 cani cu lapte (cam 400-500 ml lapte, trebiue sa obtineti o compozitie omogena pe care sa o puteti intinde), 3 linguri cacao.
Ingrediente pt crema: 200 g zahar pudra, 200 g unt (1 pachet), 100 g nuca de cocos, 3 vanilii.
Mod de preparare pt foi: se zdrobesc cat mai fin biscuitii, se adauga cacao, laptele, se framanta bine ingredientele, apoi compozitia obtinuta se imparte in 2 parti egale. Fiecare parte se intinde cu sucitorul intre 2 folii de nylon, se ung cu crema, se rulaza strans in folia de plastic si se pastreaza la rece. Se taie de grosimea unui deget.
Mod de preparare pt crema: batem untul spuma, adaugam zaharul si zaharul vanilat, mixam pana ce acesta se incorporeaza bine in unt, adaugam nuca de cocos si omogenizam bine crema. Cu aceasta crema pe care o impartim in doua, ungem cele 2 foi obtinute din biscuiti si le rulam strans in folie de plastic.


Amestecam biscuitii maruntiti cu cacao si lapte.
Pt a obtine o compozitie omogena, folositi mixerul cu paletele pt aluat.
Asezati o parte din compozitie intre 2 folii de plastic si intindeti bine.
Ajutati-va de sucitor, se intinde cu usurinta.
O foaie este intinsa.
Pe fiecare foaie punem crema.
Intindeti crema uniform.
Se ruleaza strans in folie de plastic.
Se obtin 2 rulade pe care le pastrati la rece, pana le feliati.
Le taiati de grosimea unui deget, inainte de servire.
Pofta buna!

28 comments:

Lia Maria Grozi spunea...

Ce mult imi place cum arata !si cu nuca de cocos yumi,yumi ce buna tre sa fie...trebue sa o incerc si eu.
Weekend placut !

Luminitanaty spunea...

cat de perfect arata si cata acuratete, felicitari arata senzational

ramonel spunea...

Foarte aspectuoasa si cu siguranta delicioasa!

felis spunea...

Yammmyy... cat de bine poate sa arateee!... Trebuie sa fac si eu!...

maria elena spunea...

Da Lia, a fost foarte gustoasa.

maria elena spunea...

Naty@: nu e o reteta grea, se lucreaza usor cu ingredientele.

maria elena spunea...

ramonel@: e tare gustoasa, ma bucur ca iti place aspectul.

maria elena spunea...

felis@: multumesc frumos!

Craita spunea...

nu-mi vine sa cred cat de bine arata,e superba!

Diana spunea...

mmm....ce fain arata! as manca si eu o feliuta.

maria elena spunea...

Craita@: sunt bucuroasa ca iti place.

maria elena spunea...

diana@:s-a terminat printre primele, insa cand mai fac te invit la cate felii doresti.

maria mihalache spunea...

Minunat arata.Si ce buna trebuie sa fie.
O seara frumoasa!

maria elena spunea...

Medi, multumesc, a fost delicioasa, mai ales ca mie imi plac deserturile cu nuca de cocos, de aceea am si facut-o.

In bucatarie la Sidy spunea...

Vai ce bine arata !!!
Dar cred ca am ajuns prea tarziu....

ana spunea...

VAI VAI VAAAAAI!!! cat de bine poate sa arateeee!!! azi fac! promit! si fac si poze! multumesc!

maria elena spunea...

Sidy, ai dreptate e cam tarziu, dar tin cont data viitoare.

maria elena spunea...

ana@: ma bucur ca iti place rulada, iti doresc spor la preparat si pofta buna.

yaya6 spunea...

ce bine arata,parca-i desenata,o zi buna

maria elena spunea...

yaya6@: multumesc mult, o zi buna si pt tine.

Dorothy Sweet spunea...

Foarte bine arata rulada ta,iar pentru asta sa sti ca si eu am facut-o si ce pot sa-ti spun este ca e taaareee gustoaaaasa.Intr-o saptamana am facut-o de doua ori.Multumesc pentru reteta.

maria elena spunea...

Camy Sweet, sunt bucuroasa sa aflu ca ti-a iesit si ti-a placut.

Electronice spunea...

Ce bine arata si gustuu ee pe masura:D.Buna reteta si foarte usoara.Multumesc!

Anonim spunea...

I can't understand the writing & you may not be able to understand me, but I know one thing: that cake is beautiful! Looks absolutely delicious.

maria elena spunea...

thesmartcookiecook.com: thank you very much, they are very happy that you like!

Trif Salomeea spunea...

Taare bun !!

Unknown spunea...

Și eu am făcut-o de câteva ori și le-a plăcut tare mult copiilor! Dar de câte ori am făcut-o, m-am întrebat cum vine treaba asta cu " batem untul spumă"; l-am frecat și cu lingura de lemn, și cu mixerul, l-am lăsat să se topească mai mult, dar niciodată nu mi-a ieșit spumă; și l-am lăsat așa! Deci, îmi poate explica și mie cineva care-i misterul? Eu nu sunt profesionistă în dulciuri, doar o mămică care se străduiește!Mulțumesc anticipat!

maria elena spunea...

Ce frumos! O mamica ce se straduieste,ce mult imi place expresia! Untul se bate sa si piarda apa din continut, sa nu se taie crema, mai ales cel care are 65% grasime contine apa. Daca l bati putin cu mixerul el lasa putin zer care trebuie golit, in acest fel devine usor spumos si si mareste putin volumul. Asta e tot. Multumesc pt vizita si m as bucura daca incerci si alte retete de pe blog.

Trimiteți un comentariu

multumesc pentru vizita