27 apr. 2011

Ciorba de spanac de post


Nu mi-as fi inchipuit niciodata in copilarie ca voi ajunge sa apreciez vreodata, o ciorbica de spanac, atat de simpla. Cand eram la bunica la tara, in copilaria mea si bunicii tineau tot postul, bunica gatea aceasta ciorba de cateva ori. Alegea sa o gateasca repetat, deoarece este simpla, rapida si foarte energizanta. Spanacul, stim ca are o sumedenie de calitati, el fiind bogat in saruri minerale si vitamine.
Sa va spun insa reteta bunicii.
Timp de preparare: 20-30 minute (cel mai nult dureaza spalatul frunzelor).
Ingrediente: 100 ml ulei, 1 mana frunze verzi de ceapa, 1 kg spanac, 5 catei usturoi, 1 legatura de leustean, sare, otet.
Mod de preparare: incepem cu spalatul spanacului in 3 ape. Dupa ce am spalat spanacul, punem uleiul la incins intro oala de 3 litri, adaugam frunzele de ceapa taiate marunt, le calim putin, apoi adaugam spanacul rupt bucatele. Calim si spanacul pana scade, adaugam vreo 2 litri de apa si fierbem cam 10 minute din momentul in care incepe fierberea. Potrivim gustul de sare si otet, lasam ciorba sa dea cateva clocote apoi stingem focul. Adaugam cateii de usturoi zdrobiti cu presa sau razuiti pe razatoarea cu gauri mici, deasupra presaram leusteanul tocat marunt. Ciorba se consuma cu mamaliguta calda sau rece si ceapa verde sau ardei iute.

3 comentarii:

Electronice spunea...

Foarte bine arata.Ador spanacu dar ciorba de spanac nam mancat.

maria elena spunea...

Electronice, ciorba de spanac, este cu mult mai buna decat cea de salata, adica mai gustoasa si mai satioasa.

Idei de afaceri spunea...

Eu as prefera alte mancaruri sau ciorbite de post.. nu prea sunt fana spanacului desi stiu cat de sanatos si bun e...