31 mar. 2011

Tocanita de vitel


Timp de preparare: 1 ora si 30 minute.
Ingrediente: 600 g carne de vitel, 1 ceapa, 2 lingurite boia, 2 foi dafin, 1 cub Knorr de vita, boabe de piper, 2 catei usturoi,  1 lingura faina alba, patrunjel verde tocat, sare, 50-60 ml ulei, 1 cana cu bulion, 2 lingurite de zahar.
Mod de preparare: puneti carnea la fiert in apa cu sare, luati spuma, fierbeti carnea cam 30 minute, scoateti-o sa se raceasca, dar nu aruncati apa in care a fiert, o folositi la tocanita. Dupa ce s-a racit putin carnea, o taiati cubulete mici, o lasati deoparte. Intro cratita puneti uleiul la incins, adaugati ceapa taiata marunt, caliti, adaugati boia si imediat cuburile de carne, sarati, lasati la foc 3 minute amestecand mereu dupa care stingeti cu apa in care ati fiert carnea, adaugati cubul Knorr si foile de dafin, boabele de piper. Lasati tocanita sa fiarba cam 1 ora, apoi dregeti cu faina inmuiata cu bulion, adaugati 2 lingurite de zahar si usturoiul taiat marunt, fierbeti 1-2 minute la foc mic sa se ingroase mancarea, potriviti de sare daca e necesar. Se mananca cu paste fainoase, verdeata tocata marunt si piper macinat proaspat.

Se poate consuma ca atare....
...sau cu taitei subtiri.

4 comentarii:

pansy spunea...

n-am mai mancat nici nu mai imi aduc aminte decand vitel! buna trebuie sa fi iesit !

Televizoare LCD spunea...

Ce bn arata am mancat daca nu ma insel doar cu pui de vita nam incercat.

maria elena spunea...

Televizoare LCD@: multumesc de vizitele pe blog, sunt incantata sa te am musafir, aceasta tocanita este foarte gustoasa, satioasa.

maria elena spunea...

Pansy@: a fost cu adevarat gustoasa, te pup.