30 mar. 2011

Crantanele cu masline


Aceasta reteta este insirata dupa o reteta a Sandrei Lee.

Timp de preparare: 35-40 minute.
Ingrediente: 1 pachet aluat foetaj Linco, 200-250 g masline negre si verzi, 2-3 linguri pasta de tomate, piper, 100 g cascaval razuit pe razatoarea cu gauri mari, 1 ou.
Mod de preparare: lasati sa se decongeleze aluatul, desfaceti foaia, intindeti pasta de tomate, presarati bucatele de masline negre si verzi fara samburi, piperati, presarat cascaval razuit, rulati foaia strans si taiati felii de grosimea degetului cu ajutorul unui cutit zimtat. Ungeti fiecare felie cu ou batut amestecat cu putina apa rece. Asezati feliile unse intro tava, pe hartie de copt si dati tava la cuptorul pe care l-ati incins dinainte, timp de 25-30 minute. Urmariti crantanelele dupa 15-20 minute sa nu se arda. La mine coptul a durat cam 25-30 minute. Dupa acest timp scoateti tava din cuptor lasati sa se raceasca, apoi asezati crantanelele pe servetel absorbant sa se raceasc putin. Sunt foarte gustoase atat calde cat si reci, se potrivesc bine cu bere sau vin.

Dupa ce ati presarat cascavalul, rulati foaia.
Aluatul rulat.
Ungem crantanelele cu ou si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Se aseaza pe servetel absorbant.
Pofta buna!

6 comentarii:

Claudia-Maria spunea...

excelente 'crantanelele' sa manci non stop :))

maria elena spunea...

@Claudia-Maria, au iesit bune, insa s-au terminat rapid, asa este.

Alexandru spunea...

Ce pofta mi-ati facut. Acu pe cine pun eu sa gateasca? Multumim

maria elena spunea...

@Alexandru, arata-le prietenelor, cuiva, sa li se faca pofta sa te salveze si pe tine. Multumesc de vizita.

Televizoare LCD spunea...

HHHHMMMMM deja ii simt mirosu.Arata extraordinar.De abia astept sa incerc reteta.

maria elena spunea...

Televizoare LCD@: multumesc, poti incerca, se fac repede, sunt bune, merge si o bere rece sau un pahar de vin.