6 feb. 2011

Tocana porcului

De cativa ani buni nu am ma taiat porc, insa in amintirea vremurilor frumoase (cand eram multi in familie, pe cand existau bunici -adica parintii mei, iar copiii nostri erau mai mici), am cumparat carne si am facut tocana porcului asa cum o pregatea mama. Intotdeauna la tocana porcului nu lipsea  mamaliga si varza murata sau zeama de varza. Anul acesta zeama de varza a fost foarte gustoasa si frumos colorata pt ca in butoiasul cu varza am pus si o varzuca rosie.
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 1 kg si jumatate pulpa de porc, sare, apa(100 ml), piper macinat, cimbru uscat, usturoi
Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucatele, se pune la prajit cu 100 ml apa, se presara cu sare grunjoasa, se amesteca nereu in cratita sa nu se lipeasca. Se gateste la foc domol. Este gata cand furculita intra cu usurinta in bucatelele de carne. Daca ati ales carne mai slaba, puteti adauga putina untura de porc sau ulei in timpul prepararii. Se aseaza bucati de carne in farfurii si se presara cu piper macinat, usturoi taiat marunt si cimbru uscat (optional), se mananca cu mamaliga si zeama de varza.


4 comentarii:

mirela spunea...

Vai Maria ce amintiri mi-ai trezit,,,mergeam la bunici si taiam 5-6 porci o data,ce vremuri bune am trait,,,nici acuma nu o duc rau,,,dar parca era mult mai frumos atunci,,,puppp!!!

geta spunea...

CE FRUMOASA E MAMALIGA!SI ZEAMA DE VARZA IMI FACE TARE CU OCHIUL!PUPICI!

maria elena spunea...

Mirela, tare dragi ne sunt si noua amintirile din tinerete, cand familia se reunea sa se bucure impreuna de obiceiurile de dinaintea sarbatorilor de iarna.

maria elena spunea...

Multumesc Geta, dar niciodata mamaliguta nu va fi asa buna ca atunci cand o mancam la mama. Zeama de varza din anul acesta a fost tare buna si frumoasa.