28 feb. 2011

Perisoare cu sos de bulion si taitei de plastic.

Timp de preparare: 60 minute
Ingrediente: 500 g carne tocata (pui, porc, vita dupa preferinta), 1 lingura orez, piper, boia, 1 lingurita vegeta, 1 ou, patrunjel verde tocat, sare, 1 punga taitei de orez (mie imi place sa ii numesc taitei de plastic).
Pt sosul de rosii: 2 linguri de faina alba, 100 ml lapte rece, 2 catei de usturoi optional, 250 ml bulion, 50 ml ulei, 2 lingurite zahar, 1 frunza de dafin, piper macinat, verdeata pt decor.
Mod de preparare: incepem cu prepararea perisorelor. Amestecam carnea tocata cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam ou, piper, boia, vegeta, omogenizam bine compozitia. Cu mana umezita in apa, formam perisore de marimea nucilor. Intro oala punem apa la fiert, cand aceasta fierbe adaugam perisoarele si fierbem la foc potrivit cam 20-25 minute. Dupa fierbere strecuram perisoarele si le adaugam la sos.
Trecem la  prepararea sosului de rosii: intro cratita punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu lapte rece, amestecam sa nu se faca cocoloase si imediat adaugam bulion (nu-l puneti tot dintro data), lasam sosul sa se ingroase la foc mic, daca e nevoie subtiem cu restul de bulion sau apa, adaugam 2 lingurite de zahar, optional usturoiul zdrobit in presa de usturoi sau crestam cateii la varf si-i adaugam intregi (ca apoi sa ii scoatem daca nu sunt agreati de consumatori) potrivim gustul de sare la nevoie, condimentam cu piper, adaugam perisoarele peste sos, mai clocotim 1 minut, stingem focul daca sosul are consistenta dorita (trebuie sa fie ca o smantana usor curgatoare). Intro alta oala cu apa fiarta in care adaugam sare punem taiteii de plastic  de orez) la fiert respectand indicatiile de pe ambalaj. Cand sunt fierti taiteii, scurgem apa. Cu o paleta asezam taitei pe farfurie, deasupra adaugam cateva perisoare cu sos de bulion si presaram verdeata tocata fin, puteti pune si busuioc alaturi de patrunjel.

Pregatim compozitia de perisoare.
Fierbem perisoarele.
Ingredientele pt sosul de rosii

Adaugam perisoarele la sos.

Punga cu taiteii de plastic!
Fierbem taiteii.
Pofta buna!

7 comentarii:

mirela spunea...

foarte buna mancarica,nu m-as da inlaturi de la ea,,mmm,,,,pupp!!!

Mihaela spunea...

Arata excelent si sunt sigura ca are gust la fel de bun. O singura nelamurire am: unde se comercializeaza acei taitei si ce denumire au? (n-am mai vazut asa ceva la noi)

maria elena spunea...

Mirela zau ca a fost tare buna, pup si eu.

maria elena spunea...

Mihaela sunt tare buni si parca mai usori decat taiteii nostri, se numesc taitei de orez si eu i-am cumparat dintrun magazin de tip ,,Plus,,

Rosita Vargas spunea...

Que ricas se ven las albóndigas un hermoso paso a paso,se ven ,eso de color blanco no sé que es,falta un traductor maría elena,imbrátisari si afectiunea.

maria elena spunea...

Multumesc de vizita Rosita si de aprecieri. Salutari, o primavara frumoasa!

Cazare pensiune spunea...

yummy yumm :D