30 nov. 2010

La multi ani pentru toti sarbatoritii zilei de Sf Andrei!

Astzi prilej de bucurie si veselie pt toate persoanele care isi serbeaza ziua numelui si au de sarbatorit. Tuturor le urez sa fie sanatosi si inconjurati de oameni buni.
La multi ani!
28 nov. 2010

Ciorba din carne de porc cu conducte

Acest fel de ciorba imi aminteste iar de copilarie, cand mama gatea ciorbica aceasta, iar noi ne amuzam zicand ca este cu conducte. Asa ni se parea noua(mie si fratelui meu) ca pastele fainoase sunt ca niste conducte.
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 300-400 g carne de porc proaspata cu putina grasime, 3- 4 morcovi, 1 ceapa, 2 radacini mici de patrunjel, 1 telina mica, 2 catei de usturoi, sare, otet, tarhon, patrunjel verde, 1 gogosar verde.
Mod de preparare: intro oala de 3 litri, punem la fiert carnea de porc. Se spumeaza la nevoie, dupa 1 ora si 30 minute, cand carnea e aproape fiarta, adaugam zarzavatul curatat, spalat, taiat bucatele mici. Cand zarzavatul e fiert, se adauga 200 g paste fainoase, continuam fierberea. Dupa ce pastele sunt fierte, potrivim gustul ciorbei cu sare, otet, adaugam ustoroiul zdrobit, stingem focul dupa 2-3 clocote. Se presara deasupra verdeta si tarhonul taiate marunt. Se serveste cu ardei iute.


Colindul saptamanii.....Nicolae Furdui Iancu - Noroc sa deie Dumnezeu...

27 nov. 2010

Cadouri pentru bucataria mea (forma reglabila de tort si forme de fursecuri)....

O forma pt tort care se poate regla.
Se pot regla dimensiunile de la 15,5 la 30 cm
Un set de forme pt fursecuri, turta, pt decupat forme la sandviciuri, etc....
Acestea sunt alte cadouri in bucataria mea pe care le-am cumparat dintrun magazin de tip Penny.




Cadouri pt bucataria mea...cadoul din vara-cuptor cu microunde



Un cadou pt bucatarie din partea copiilor, care ne-a prins bine in zilele toride din vara, a fost acest cuptor cu microunde.

20 nov. 2010

Supa de ciuperci

Timp de preparare: 50 minute
Ingrediente: 1 ceapa, 4 morcovi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina telina mica, 5-6 ciuperci mari, 1 ardei gras, 2 linguri de orez, 2 cartofi, 2-3 catei de usturoi, 1-2 linguri ulei de floarea-soarelui, sare, 1 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare: se pun la fiert 2,5 litri apa. Pana fierbe apa, pregatim zarzavatul(curatam apoi spalam morcovii, ceapa, patrunjelul, telina, ciupercile). Taiem cubulete morcovii, patrunjelul, telina, cartofii ii punem la fiert, se adauga ceapa taiata marunt, ciupercile taiate bucatele, ardeiul gras curatat si taiat cubulete. Se adauga orezul spalat, cateii de usturoi maruntiti. Cand zarzavatul si orezul sunt fierte, se potriveste supa de sare, se da un clocot, se stinge focul, se adauga 1-2 linguri ulei, se presara patrunjelul verde taiat marunt. Aceasta supa este o supa usoara de post, dar daca nu postiti, se poate servi cu smantana. Este foarte gustoasa si hranitoare.

18 nov. 2010

Dovleac fiert







Suntem in postul Craciunului, iar dovleacul este un aliment hranitor si
gustos, care acum se gaseste pe tarabele taranilor, la un pret accesibil. Nu cred ca este
tratat chimic, fiind o planta mai putin pretentioasa, care nu cere prea
multa atentie si munca.

Timp de preparare: 30 minute (complexitate redusa)


Ingrediente: dovleac, apa


Mod de preparare:



Dovleacul se spala, se curata de samburi, se pune la fiert in
apa rece, se fierbe cam 25-30 minute, la foc domol. Se stie ca dovleacul
are o sumedenie de calitati, el fiind o bogata sursa de antioxidanti si
beta-caroten. Pulpa de dovleac este bogata in vitaminele E, C,
provitamina A, saruri minerale. Puteti consuma dovleacul fiert, copt, in
placinte, sau in diferite combinatii la salate de rosii, castraveti, la
supe. La tara femeile il folosesc la prepararea cozonacului pt a-i da o
culoare galbena, aurie, in special la cozonacul de post unde nu se
folosesc oua. Eu am preferat sa-l mananc asa fiert, mi-a fost dor de
dovleacul bunicii, care il pregatea fiert sau copt.




Fiert, a fost tare gustos.




.....dar si copt a fost la fel de gustos!