28 nov. 2010

Ciorba din carne de porc cu conducte

Acest fel de ciorba imi aminteste iar de copilarie, cand mama gatea ciorbica aceasta, iar noi ne amuzam zicand ca este cu conducte. Asa ni se parea noua(mie si fratelui meu) ca pastele fainoase sunt ca niste conducte.
Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente: 300-400 g carne de porc proaspata cu putina grasime, 3- 4 morcovi, 1 ceapa, 2 radacini mici de patrunjel, 1 telina mica, 2 catei de usturoi, sare, otet, tarhon, patrunjel verde, 1 gogosar verde.
Mod de preparare: intro oala de 3 litri, punem la fiert carnea de porc. Se spumeaza la nevoie, dupa 1 ora si 30 minute, cand carnea e aproape fiarta, adaugam zarzavatul curatat, spalat, taiat bucatele mici. Cand zarzavatul e fiert, se adauga 200 g paste fainoase, continuam fierberea. Dupa ce pastele sunt fierte, potrivim gustul ciorbei cu sare, otet, adaugam ustoroiul zdrobit, stingem focul dupa 2-3 clocote. Se presara deasupra verdeta si tarhonul taiate marunt. Se serveste cu ardei iute.


4 comentarii:

mirela spunea...

o bunatate,ciorba asta o fac si eu,,,,,,sotului meu ai place tare mult,,,,pupici si o zi frumoasa!

dian@ spunea...

Marielena si eu vreu putina ciorbita, tare bine arata...imi place ca ti-ai schimbat fata blogului, arata foarte fain..te-am pupat!

maria mihalache spunea...

Hahaha........ce-mi place cum le-ai spus.........conducte.

pansy spunea...

teribil m-am amuzat de conductele tale !