miercuri, 15 septembrie 2010

Castraveti dulci acrisori pentru iarna


Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
Castraveti, sare, ardei iute, cimbru, marar tare, apa, otet, zahar, hrean.
Sfat: castravetii puteti sa-i taiati bucati daca sunt mai mari( eu i-am cules mai tarziu de cum trebuia), de aceea i-am taiat bucati, dar au incheput si mai bine in borcan.

Mod de preparare: Castravetii sanatosi, se spala, se taie bucati, se aseaza in borcane, se mai adauga in borcan cimbru, marar, hrean curatat desigur, ardei iute. Masuram apa necesara pt toate muraturile astfel: peste castravetii dintrun borcan turnam apa, apoi o golim intrun vas(o oala), socotim cata apa avem in total in toate borcanele, apoi la 1 litru si jumatate de apa adaugam: 300 ml otet, 75 g zahar, 75 g sare neiodata. Punem apa la fiert impreuna cu aceste ingrediente, lasam sa fiarba 5-10 minute, apoi se toarna peste castravetii din borcane. Lasam sa se raceasca, legam borcanele si le asezam in camara. E foarte bine daca aveti capace cu filet, muratura nu va scadea deloc, chiar daca aveti o camara uscata.

2 comentarii:

Mari spunea...

Mariela, tare buni or sa fie catravetii tai.
Ma inscriu si eu la un borcanel.

maria elena spunea...

Mari te astept!

Trimiteţi un comentariu

Anunţuri text

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "