9 iul. 2010

Pulpa de porc in sos, cu bulion si mamaliga



Timp de preparare: 2 h
Ingrediente: 500-600 g pulpa de porc proaspata, 1 ceapa mare, 80-100 ml ulei, 2 lingurite boia,  piper, vegeta, 2 linguri faina, 1 cana bulion(cam 250 ml), patrunjel verde, 1 frunza de dafin.
Mod de preparare: intro cratita, punem uleiul la incins, adaugam ceapa (curatata, spalata, taiata marunt), calim pana devine sticloasa, punem carnea spalata si taiata bucatele, amestecam mereu pana se prajeste carnea, adaugam boia, vegeta, piper, dafinul, apoi f. putina apa. Fierbem la foc mic si completam cu apa cand scade. In momentul in care s-a fiert carnea, separat intrun bol, amestecam faina cu bulionul, se obtine o compozitie de consistenta smantanii pe care o adaugam peste carne, amestecand sa nu se faca cocoloase, lasam sa dea in clocot, pana se ingroasa sosul. Stingem focul si presaram verdeata. Se serveste cu mamaliguta calda sau rece.





1 comentarii:

Adrian spunea...

O reteta de nota 10 ca de obicei.