9 iul. 2010

Dulceata de visine reteta clasica


Aceasta reteta, o foloseam inainte de aparitia gel fixului pe piata. 
Timp de preparare: 2 ore si 30 de minute.
Ingrediente: 1,500 kg visine fara samburi, 1.200 kg zahar, 1 lingurita sare de lamaie, 2 vanilii (opţional). Mentionez ca la un kg de fructe am folosit 800 g zahar.
Mod de preparare: Se aleg visine sanatoase, se spala, se scot samburii, se pun fructele intrun vas corespunzator(un cratit) si se acopera cu zahar cateva ceasuri bune (eu le-am lasat peste noapte). Se pune cratitul la foc si se amesteca usor pana la topirea zaharului. Eu am scurs o parte din sirop si am facut un sirop de visine. Se fierbe dulceata la foc potrivit timp de o ora, amestecand usor sa nu se prinda de cratita, dupa care se pune in borcane cu capac filetat, bine spalate si sterilizate (metoda mea de sterilizare in cuptor). Borcanele se pun la dunst uscat (se acopera cu o patura groasa) pana a doua zi cand se pot depozita in camara.
 


4 comentarii:

maria mihalache spunea...

Ce bunatate trebuie sa fie aceasta dulceata.
Lenutica, doua premii te asteapta la mine pe blog.
O zi buna!

maria elena spunea...

Medi, multumesc mult am sa vin dupa ele, la fel si tie.

Mariana spunea...

Maria elena,dulceața mea preferata!O ador!Eu nu am făcut nimic cu gel fix !!!
Ești o hărnicuță,ca poți si sa le faci si sa ne faci poze,cita răbdare felicitări draga mea!

maria elena spunea...

Aceasta este reteta clasica Mariana (fara gel fix), am alte retete in care am folosit gel fix, zilele urmatoare voi posta o dulceata de strugurei in combinatie cu rabarbura si visine. Multumesc de vizita si de comentariu.