24 feb. 2010

Ciorba de perisoare




Timp de preparare: 1 ora
Ingrediente: 700 g carne tocata(amestec vita, porc), 5 buc morcovi mari (fiindca au fost f. mari i-am taiat in doua si se vad multi pe farfurie), 2 felii telina dintro telina f. mare, 4 radacini de patrunjel, 2 cepe, o mana de ardei gras, 2 oua, usturoi, bulion, patrunjel verde, 2 lingurite piper, sare dupa gust, 1 lingurita boia, vegeta dupa gust, o cescuta orez, 1 lingura faina alba.
Mod de preparare: Punem la fiert 3,5 litri apa. Cand apa fierbe adaugam zarzavatul curatat, spalat, taiat dupa preferinta. Intre timp pregatim perisoarele din: carne, piper, boia, putina sare, cele 2 oua, orez, 1 lingura faina alba, pe care le framantam foarte bine. Cu mana inmuiata in apa formam perisoare din compozitia bine framantata, pe care le asezam pe o farfurie si apoi le punem la fiert in oala cu zarzavat, adaugam vegeta. Se fierb la foc potrivit cam 20 minute, adaugam bulionul, lasam sa clocoteasca putin, potrivim de sare, stingem focul si adaugam verdeata tocata marunt. Se poate servi cu smantana.

3 comentarii:

Andrada Cluj spunea...

Arata delicios..dar e foarte important sa nu fie prea acrisoara. Zilele trecute am gustat de la un restaurant, de regula acasa este putina smantana si iese foarte buna. Smantana strica tot :p

maria elena spunea...

Andrada Cluj@: multumesc de aprecieri, multumesc de vizita, te mai astept.

Produse naturiste spunea...

yamyyy ciorba de perisoare,preferata mea :X