15 nov. 2009

Placinte cu gem

Timp de preparare: 2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente: Pt aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata, 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat(cam 850-900 ml apa).
Pt umplutura: gem facut in casa (sa fie mai gros), eu am avut de caise.  
Mod de preparare: Se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o suprafata bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat, care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza 1 lingura cu gem apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.

3 comentarii:

iulia spunea...

Stiu ca imi facea mama cand eram mai micutza placinta cu gem si imi placea asa desert gustos da pacat ca numai imi face ca adoram.E superba buna mai ales din pozele astea imi faci pofta iar.

maria elena spunea...

Iti multumesc pt vizita si aprecieri, draga Iulia.

acnee pentru cosuri spunea...

Placintele sunt febletea mea culinara, dar nu stiam de aceasta reteta. Multumesc!