29 nov. 2009

Ciorba de zarzavat cu afumatura

Timp de preparare: 2 ore.
Ingrediente: 300-400 g varza proaspata, 2 morcovi, 2 cartofi, 1 ceapa mica, 1 bucata mica radacina patrunjel(eu am avut o radacina f. mare de patrunjel si am taiat o bucatica din ea), 400 g coaste afumate de porc (puteti folosi orice carne afumata), 200 g carne porc proaspata (optional), 330 ml bulion (atata are sticla mea), 6 rosioare congelate (optional), patrunjel verde, sare, smantana (optional).
Mod de preparare: punem carnea spalata si portionata la fiert in 3-4 litri apa. Cand este fiarta carnea, adaugam zarzavatul taiat dupa bunul plac, continuam fierberea, potrivim de sare. Daca a fiert zarzavatul, se adauga bulionul se mai da cateva clocote, se stinge focul si se presara verdeata. Se poate servi cu smantana adaugata in farfurie. E foarte gustoasa cu ceapa rosie! Timpul pt preparare este de aproximativ 2 ore, timp necesar fierberii afumaturii.