8 nov. 2009

Ciorba de varza

Ingrediente: varza (cam 700 g), 4 morcovi, 1 ceapa, 2 linguri faina, 50 ml ulei, 200-300 ml bulion, o crenguta marar tare, 1 lingurita cimbru uscat, sare.
Mod de preparare: punem la fiert 2 litri si jumatate de apa. Cand fierbe adaugam ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele, varza taiata bucatele, mararul si cimbrul. Cand zarzavatul este fiert, potrivim ciorba de sare. Seaparat, intro tigaie mica sau intrun vas mic, preparam un rantas din ulei si faina pe care il stingem cu bulion si pe care il adaugam la ciorba. Lasam ciorba sa clocoteasca 1-2 minute, apoi stingem focul. Se mananca cu mamaliguta calda si ardei iute.

3 comentarii:

dia2009 spunea...

Elena iti trimit un joc, Leapsa Foto, intra la mine pe blog sa vezi despre ce e vorba.

maria elena spunea...

Diana, multumesc, abia acum am gasit comentariul, intre timp eu trimis mai departe leapsa, am anuntat fetele dar nu au reactionat in niciun fel.

Marian spunea...

Nu e deloc greu de facu aceasta ciorba si chiar ma intreb: de ce oare nu am gatit-o si eu.