28 oct. 2009

Tocanita de porc cu cartofi

Timp de preparare: 1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente: 800 g carne macra de porc, 5-6 cartofi rosii, 1 ceapa alba, boia, sare, piper, 1 cescuta ulei(cam 50 g), un ardei gras, o rosie bine coapta, patrunjel verde tocat marunt, 2-3 linguri faina pt slobozeala.
Mod de preparare: Intro cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adugam boiaua, amestecam, apoi imediat adugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc potrivit. Tot acum punem in tocanita ardeiul taiat in 4 -daca vreti sa il scoateti dupa fierbere ca nu il agreeaza copii, sau bucatele mici-cum doriti- si rosia, foarte bine taiata. Daca e nevoie mai completam cu apa. Cand carnea este aproape fiarta, adaugam cartofii taiati cubulete, potrivim de sare, condimentam cu piper. Cand sunt fierti cartofii, pregatim intrun castronas mic o diresatura sau slobozeala din faina si apa, de consistenta unei smantani groase, pe care o turnam peste tocanita, amestecam bine si dam cateva clocote la foc mic de tot sa nu se lipeasca. Stingem focul, presaram patrunjelul tocat si putem servi alaturi de salata de sezon, sau castraveti murati. Merge si cu mamaliguta.

2 comentarii:

ana spunea...

Este ora 12:56, eu nu am papat nimic pana acum si ma uit la pozele de pe pagina principala de-mi lasa gura apa!!!! Tocanita asta e de nedescris. Ma duc sa mananc ceva, nu mai rezist. Eram la regim:((

maria elena spunea...

Ana, ma bucur de vizita, ma intristez ca ti-am facut pofta si esti la dieta, te astept mereu sa-mi treci pragul, iti multumesc de aprecieri.